בולימיה

בולימיה מאופיינת באכילה מופרזת המסתיימת בניסיונות התרוקנות באמצעות הקאות מכוונות, שימוש בכדורים משלשלים, חוקנים ואמצעים נוספים המאפשרים היטהרות.

התנהגויות אלה הן בלתי נשלטות ונובעות מתוך תחושת אשם כבדה ומחשבות טורדניות אודות דימוי גוף ואכילה. טקסי ההיטהרות האלה גורמים לנזק בריאותי משמעותי, הבא לידי ביטוי בלחץ דם נמוך, נשירת שיער, ריקבון שיניים, התקפי אולקוס ופגיעה באיברים פנימיים חיוניים.

ד"ר ברבר מטפל בהפרעות אכילה. מהרו וצרו קשר למניעת נזק בלתי הפיך.

איך לזהות חולה בולימיה?

בולימיה נרבוזה היא הפרעה נפשית, קשה מאוד להבין בחולים בולימיים, כיוון שאורח חייהם דומה למדי לאורח חייהם של בני אדם בריאים.
בניגוד לאנורקסיה, משקל גופם לאט לאט יורד, או שאינם מאבדים משקל בכלל. לעתים משקלם אפילו יכול לעלות. במקרים אלה, קשה אפילו יותר להסביר את התנהגותם. ובכל זאת יש לזכור שהלוקים במחלה בדרך כלל סובלים מדימוי עצמי ירוד, הבא לידי ביטוי בחוסר ביטחון, בסבל נפשי, בדיכאון וכדומה.

חלק נכבד מרגשות אלו נובעים מהסטריאוטיפים המקובלים בחברה, המציגים אנשים שמנים כאנשים דוחים, בטלנים, מרושלים ומלוכלכים, ואת האנשים הרזים כאנשים שמצליחים בכל תחומי החיים.

הבולימיים הם סוג של אכלנים כפייתיים – מצד אחד הם אוכלים בסתר מתוך תחושת אשם ובמטרה שזה ימלא את החלל שבתוכם, ומצד שני בסיום האכילה הם חשים תחושת גועל מעצמם, ומנסים להקל עליה בעיקר באמצעות ריקון. נראה שהם לכודים בסוג של מעגל קסמים.

מספר נורות אדומות לאבחון בולימיה

כדי לאבחן בולימיה ולהבין שיקירכם זקוק לטיפול, עליכם לשים לב למספר נורות אדומות:

  • אם מתרחשים התקפי אכילה חוזרים, שבהם האדם צורך כמות מזון אדירה במשך זמן קצר.
  • אם נראה שהאדם אינו שולט בכמויות שהוא אוכל ו/או במה שהוא אוכל.
  • אם מצאתם כדורים משלשלים או משתנים, נראה לכם שהוא מקיא לעתים קרובות, או אם ראיתם אותו מבצע פעילות ספורטיבית אינטנסיבית מדי.
  • אם הערכתו העצמית ירודה ואם היא תלויה במבנה הגוף, במשקלו ובצורתו.

מהן הסיבות למחלה?

בניגוד למה שאולי חלקיכם חושבים, הגורמים אינם תרבותיים גרידא, אלא יש כאן בנוסף שילוב של גורמים ביולוגיים, חברתיים ואישיותיים.

שילוב זה ודאי מסביר לכם מדוע חשוב כל כך להגיע ביחד עם החולה לקליניקה. בקליניקה החולה יקבל טיפול מקיף, הבוחן את מערכת היחסים המשפחתית, וכן ייעוץ פסיכיאטרי ופסיכולוגי.
חשוב להעניק לחולה תמיכה שתעזור לו להתמודד עם בושתו- בכל מקרה כדאי להמשיך לחשוב חיובי, כי בהחלט בטיפול נכון ניתן להציל את החולה, הן מבחינה בריאותית והן מהבחינה הנפשית.

בולימיה

אופן הטיפול

ד"ר ירחמיאל הוא פסיכיאטר שעוסק כבר שנים רבות בתחום הפרעות האכילה בכלל ובתחום הבולימיה בפרט.

הודות ליחסו האדיב, המסור, המבין והרגיש שהוא מעניק לכל אחד מהמטופלים, הוא מטפל במקרים רבים מדי יום ביומו. תוכלו להיעזר גם בצוות המקצועי העובד ביחד עמו בקליניקה, הכולל צוות רב מקצועי.